Waarom geeft Automatische aanvullingen dividend tekorten?

Vaak heeft het met de belasting te maken.

De automatische berekening van de dividenduitkering houdt in eerste instantie alleen rekening met de brutering op basis van het box 2 tarief, maar nog niet met het effect van eventuele heffingskortingen of toeslagen. Hierdoor kunnen er (kleine) tekorten ontstaan.

Door in de BV module nogmaals de knop ‘winstuitdeling aan cliënt’ bij Gewenst resterend budget aan te

klikken, worden de kleinere tekorten verder aangevuld met dividenduitkeringen.

Mits er is voldoende liquiditeit aanwezig is in de BV om de dividenduitkeringen te doen, worden de tekorten alsnog aangevuld.