Hoe verwerk ik in Figlo Hypotheken de situatie van een ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid voor een hypotheek, in geval van echtscheiding?

Ontslag Hoofdelijk Aansprakelijkheid

Voorbeeld casus: Een gehuwd stel gaat uit elkaar. Ze bezitten samen een huis en een hypotheek. De cliënt wil in de woning blijven en de ex-partner uitkopen, daarbij koopt hij haar winstaandeel uit. Tevens gaat de cliënt alimentatie betalen aan zijn ex-partner. Ik wil hiervoor een herfinancieringsadvies advies opstellen, en de hypotheekaanvraag laten beoordelen op basis van het enkel het inkomen (en de verplichtingen) van de cliënt. De gehele hypotheek komt daarmee op naam van alleen de cliënt te staan.

Stap 1: Het hoofddossier – aan het eind van de regel ziet u 3 puntjes staan. Als u daar op staat krijgt u een uitklapveld en kiest u voor kopieer en wissel personen. Hiermee gaat u het hoofddossier splitsen.

In het hoofddossier kunt u de gegevens van de partner eruit halen en opslaan. Wanneer u het hoofddossier wenst te behouden, kunt u het dossier nogmaals kopieren. Dan heeft u 1 hoofddossier, waar de klant en partner in vermeld staan – oude situatie, 1 dossier van de klant en 1 dossier van de partner. U past vervolgens in de persoonkaart ook de status aan van huwelijk naar gescheiden.

Stap 2: Daarna gaat u naar Figlo Hypotheken --> plannenoverzicht --> nieuwe plan --> hypotheekplan

--> woningwens --> uitgangspunten.

Onder het kopje Woning --> extra kosten --> extra woning investering kunt u de uitkoop overwaarde (ex) partner opgeven.