Nibud module work around vanuit MijnKluis

Helaas is de Nibud module vanuit Figlo Start nog niet bereikbaar. Wel is er een manier om de totaal kosten in kaart te brengen. Uw klant kan dit zelf invullen.

Wilt u de kosten voor levensonderhoud specificeren of het totaal bepalen, dan kunt u dit middels de Uitgaven in MijnKluis doen. Onderstaand de stappen.

Zorg dat er nog geen Levensonderhoud kaart is aangemaakt.

Ga naar het plannenoverzicht van uw dossier en klik de 3 puntjes aan het einde van de huidige situatie aan en kies voor openen in MijnKluis.

Klik vervolgens in MijnKluis het tabblad uitgaven aan en vergelijk uw uitgaven:

Met de pijltjes kunt u de betreffende categorie aanklikken en aanpassen, u ziet direct het totaal wijzigen:

Bent u klaar met alle aanpassingen, kies dan voor opslaan. Nu wordt de kaart in het dossier aangemaakt met het door u bepaalde totaal bedrag. Via de MijnKluis kunt u dit ook weer aanpassen. Deze wijziging van het totaal bedrag wordt dan doorgevoerd op de kaart.

U kunt ook uw klant toegang geven middels een gebruikersaccount en vragen de stappen als hierboven uit te voeren. In dat geval laat u uw klant de uitgaven specificeren. De specificatie kunt u dan in MijnKluis nakijken, het totaalbedrag ziet u terug op de Levensonderhoud kaart in Start.

Kies hiervoor "gebruikersaccount" en vervolgens "gebruikersaccount aanmaken". Vul de gegevens van uw klant in en deze ontvangt een email met gebruikersnaam en tijdelijk wachtwoord voor de MijnKluis: