Foutmelding (VX) uit HDN over lege identificatie - update

Krijgt u via HDN een VX (foutbericht) terug met een vergelijkbare melding als onderstaand:

Vanuit onze software wordt het BSN nummer in de aanvraag vermeld en meegestuurd. Sommige maatschappijen willen geen BSN nummers meer ontvangen en in het verzendproces wordt deze pagina dan leeg gemaakt. Een leeg element wordt niet geaccepteerd.

Oplossing is om in de FLEX (daar waar u alle missende velden moet aanvullen) de pagina identificatie in zijn geheel te verwijderen. Zo wordt er geen lege pagina (leeg element) meer meegestuurd maar wordt het element helemaal niet meer meegestuurd.

*** update ***

Onlangs heeft u bericht ontvangen dat release 12.1 is uitgebracht. In deze release is een aanpassing gedaan voor bovenstaande melding. Het BSN-nummer wordt niet meer meegegeven in het HDN bericht. Dit geldt voor AX- en LX-berichten.