Financieel Figlo Planning plan openen en bewerken

Vanaf versie 12.0:

Na het openen van een financieel plan vanuit het Plannenoverzicht wordt dit plan geopend in de module Figlo Planning. In een financieel plan heeft u de beschikking over de ingevoerde gegevens uit de Huidige situatie.

Het is nu mogelijk om aanpassingen te doen op de huidige situatie (langleven) in iedere willekeurige combinatie van een plan/scenario. Hiermee kan een financieel plan voor een klant worden opgetuigd inclusief de daarbij behorende scenario’s ingeval van overlijden, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. In feite betreft het hier de zogenaamde Analyse-modus uit Figlo Advisor met aannames en maatregelen. We spreken hier echter van aanpassingen, omdat we geen onderscheid meer maken in aannames en maatregelen.

Door te klikken op een item in een plan/scenario wordt achter de regel een knop met drie puntjes zichtbaar. Door te klikken op deze knop kunt u een keuze maken uit een van de volgende aanpassingen:

• Openen: bij deze keuze wordt een item alleen lezen geopend.

• Aanpassen: bij deze keuze wordt een item geopend in de bewerkmodus zodat er aanpassingen gedaan kunnen worden. • Uitschakelen: bij deze keuze is een item niet actief in het plan/scenario

• Terugzetten: bij deze keuze, alleen beschikbaar voor een aangepast of uitgeschakeld item, kan deze weer in de originele staat worden teruggezet.

Aanpassingen in een plan

In het plan kunt u gegevens aanpassen, nieuwe gegevens toevoegen of uitschakelen. Aan de hand van iconen wordt gevisualiseerd hoe gegevens zich in het plan gedragen.  Door te dubbelklikken op een item in een plan/scenario wordt deze alleen lezen geopend. Er is nu een knop beschikbaar om gegevens aan te passen. Hierdoor is het een bewuste keuze geworden als in een plan/scenario een aanpassing wordt gedaan op een item. Een reeds eerder aangepast item wordt geopend in de bewerkmodus.

blobid0.png Een ongewijzigd item wordt weergegeven met een grijs is gelijkteken. Een item is gelijk aan de invoer in de huidige situatie.

blobid1.pngEen toegevoegd item wordt weergegeven met een groene ster.

blobid2.pngEen gewijzigd item wordt weergegeven met een oranje driehoekje.

blobid3.pngEen uitgeschakeld item wordt weergegeven met een verbodsbord.

Afleiden van gegevens

De gegevens uit de Huidige situatie langleven zijn het uitgangspunt voor de gegevens die gebruikt worden in een scenario of een plan. Aanpassingen in een scenario werken door in een scenario binnen een plan. Aanpassingen in het langleven scenario van een plan werken ook door in de andere scenario’s binnen dat plan.

Hieronder volgt een illustratie waarin dit verder wordt toegelicht.