Hoe kan ik pensioen gegevens importeren vanuit mijnpensioenoverzicht.nl in Figlo Start

Import vanuit Mijnpensioenovericht.nl Pensioengegevens van uw klant uit MijnPensioenOverzicht.nl kunt u vanaf nu ook importeren. Hierdoor beschikt u gelijk over recente pensioengegevens. Om de pensioengegevens te kunnen inlezen dient uw cliënt het pensioenaanspraken.xml bestand te downloaden en aan u beschikbaar te stellen (bijvoorbeeld door in MijnKluis toe te voegen)

Uw klant logt in op www.mijnpensioenoverzicht.nl met zijn DigiD gegevens. Vervolgens dienen alle stappen te worden doorlopen. In het scherm ‘Samenvatting’ kan het xml bestand worden gedownload door op de knop ‘Gegevens uitwisseling’ te klikken (zie afbeelding).

Wanneer u een nieuwe pensioenkaart toevoegt kunt u onderin pensioengegevens inlezen door op de knop ‘Importeer mijnpensioenoverzicht’ te klikken. Vervolgens kiest u voor wie u de pensioengegevens wilt importeren. Daarna klikt u op de knop ‘Importeren’ en selecteert u het ‘pensioenaanspraken.xml’ bestand (zie afbeelding).