Nieuwe AOW leeftijd vanaf 2020 aangepast in Figlo Software

De Eerste Kamer heeft op 2 juli 2019 akkoord gegeven met het wetsvoorstel verhoging van de AOW-leeftijd. Vanwege deze wetswijziging heeft Figlo de AOW-leeftijd voor komende vijf jaar (2020 t/m 2025) aangepast in de software.

Overige jaren zijn nog niet aangepast. Dit heeft met het volgende te maken:
 De AOW-leeftijd voor mensen die vanaf 2025 met pensioen gaan, hangt af van de levensverwachting. De levensverwachting zal nog veranderen. Vijf jaar voordat men met AOW gaat, wordt de AOW-leeftijd vastgelegd.
Dan is pas zeker wanneer de AOW wordt uitgekeerd.

Voor meer informatie:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/pensioen/documenten/publicaties/2019/06/05/tabel-aow-leeftijden-obv-principeakkoord

https://www.eerstekamer.nl/nieuws/20190702/voorstel_minder_snelle_stijging