Inkomsten onderneming voor hypotheektoets

Vraag: Ik heb de inkomsten van de onderneming opgevoerd op de winst en verliesrekening. Het inkomen wordt niet meegenomen in de hypotheekberekening.

Antwoord: Dat klopt, u dient het inkomen van de onderneming apart op te geven. Dit doet u als volgt:

U gaat naar de Have en klikt op het plusje.Vervolgens selecteert u de ondernemer kaart.

Op de kaart vult u de gegevens in. Tevens dient u ook de winst van voorgaande jaren op te geven. Dit doet u door op de 3 puntjes te klikken bij Specificeer winst voorgaande jaren.