Onterecht zorgtoeslag bij hoog vermogen

In de Figlo versie wordt bij een hoog vermogen onterecht zorgtoeslag toegekend.

Het maximaal vermogen voor zorgtoeslag.

Mocht u een dossier hebben waarbij bovenstaand vermogen wordt overschreden dan kan het zijn dat de zorgtoeslag toch wordt toegekend. Om dit inkomenscomponent te compenseren kunt u een onbelaste uitgave doen ter hoogte van het zorgtoeslagbedrag.

Overige regels in acht genomen die van toepassing zijn op zorgtoeslag kunt u ongeveer aannemen dat de onterechte zorgtoeslag wordt toegekend bij een vermogen tussen 143.000 (grens) en 203.000 vermogen (bij 2 client en partner situaties).

In de versie van januari 2019 herstellen we deze regel.