Client kan geen gegevens ophalen vanuit Ockto.

Vraag: Cliënt kan zijn gegevens niet ophalen vanuit Ockto. De cliënt krijgt de melding dat er in het klantdossier al persoonlijke en financiële gegevens staan. Cliënt kan nu niet (meer) gebruik maken van Ockto applicatie. Waarom kan de cliënt zijn gegevens niet ophalen?

Antwoord: Wanneer uw cliënt gebruik dient te maken van de Ockto applicatie dient u in Figlo Start alleen op de persoonskaart de naam van cliënt, achternaam, geslacht, geboortedatum, emailadres en burgerlijke staat van de cliënt in te voeren.

De overige gegevens hoeft u in Figlo Start niet in te voeren (gegevens partner, inkomen, bezittingen, schulden en pensioen). Deze worden namelijk opgehaald vanuit Ockto.

Wanneer u de overige gegevens, zoals de gegevens van de partner, inkomen, bezitting, schuld of pensioen heeft ingevoerd of u wilt op een huidig dossier de gegevens vervangen door de actuele gegevens, kan het zo zijn dat de cliënt zijn gegevens niet kan ophalen vanuit Ockto. De cliënt ziet dan onderstaande melding en ziet de Start Ockto knop niet.

Wanneer u de overige extra gegevens (inkomen, bezittingen, schulden en pensioen) in Figlo Advisor verwijderd, en de cliënt logt opnieuw in, kan de cliënt zijn gegevens ophalen.