Hoe kan ik huurinkomsten of ander aanvullende inkomen invoeren als bestendig inkomen?

Huurinkomsten of ander aanvullend inkomen worden helaas nog niet meegenomen in de Hypotheekacceptatietoets.

Voor nu  kunt u  het best als workaround  een alimentatiekaart  opvoeren en hernoemen.

In Maxim dient u dit inkomen ook te hernoemen. Dit doet u als volgt:

U klikt in Maxim op hypotheekgever 1 en klikt op inkomen.

Vervolgens klikt u op Overige .

Onderstaand scherm verschijnt dan op uw beeldscherm.

Hier ziet u dat soort overige inkomsten op Alimentatie staat.

Deze veranderd u naar Anders

Mocht het inkomen "Anders" niet geaccepteerd worden door de geldverstrekker, dan kunt u het overige inkomen verwijderen en een vermogen opvoeren. Hier heeft u de mogelijkheid om aan te geven dat het inkomen een inkomst uit verhuur betreft.

'Overig Belastbaar Inkomen' is een erg ruim begrip en kan van alles zijn, vandaar dat we het vooralsnog niet meenemen in de Hypotheek Acceptatie Toets.