Begroting - uitgangspunten voor het plan

Bovenaan de begroting pagina is het mogelijk om de uitgangspunten van het plan te bepalen. Dat kan door te klikken op de Uitgangspunten tekst of het driehoek icoon ervoor.

Vervolgens klappen de gegevensvelden uit. Onder andere de woningwens, de persoon in kwestie, de aankoopdatum en de bewoningsdatum kan worden ingevoerd. Ook kan er worden aangegeven of er sprake is van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) voor de nieuwe hypotheek.

De keuze voor een nieuwbouwwoning als woningwens geeft net een andere kostenopzet dan een keuze voor een bestaande woning. Ook de keuze voor NHG garantie zorgt voor toevoegen van het borgtochtprovisie bedrag aan de begroting.

Ook de keuze voor herfinanciering geeft een andere kostenopzet dan de keuze voor de aankoop van een wonning.