Hoe werkt een herfinanciering alert?

In Figlo Dashboard wordt er een Hypotheek Alert getoond:

“Het lijkt interessant voor de cliënt om de hypotheek op de eigen woning te herfinancieren. Voor details, zie de Eigen Woning kaart in het klantdossier. Bekijk het dossier om na te gaan of de cliënt baat heeft bij herfinanciering.”

Klik op Open met Advisor om de Alert informatie te bekijken

• Het desbetreffende klantdossier opent in de Have/ Huidige situatie
  • Klik op Bezitting, Onroerende Zaak (eigen woning) en klik op Uitgebreid
  • Onderaan de achterzijde van deze kaart vindt u de button “Herfinanciering check”

• Voorbeeld: Resultaat van de check Herfinanciering lijkt erg interessant

De herfinanciering Alert scant op o.a. de volgende uitgangspunten in de Figlo Advisor, “Have/ Huidige" situatie

• Alle hypotheekdelen in het desbetreffende klantdossier dienen van dezelfde maatschappij te zijn.
  • De Hypotheekkaarten dienen gekoppeld zijn aan de Onroerende Zaak- eigen woning.
  • Als de rente op de huidige hypotheek 0% is, dan is de uitkomst ook ‘Herfinanciering is niet berekend’

Resultaat van de check Onbekend:

• Klik op de vraagteken button, deze button geeft informatie waarom het resultaat “onbekend” is.

Zie onderstaande voorbeeld:

Resultaat van de check Herfinanciering is niet bekend:

Reden:

• Op de hypotheekdelen (met rang 1) zijn verschillende aanbieders ingevuld, waardoor een standaard berekening niet mogelijk is
  • Er zijn geen hypotheekdelen (met rang 1) aan deze woning gekoppeld
  • De hypotheekdelen (met rang 1) hebben een resterende looptijd van minder dan 5 jaar
  • Op een of meerdere hypotheekdelen (met rang 1) is geen aanbieder ingevuld
  • De openstaande hypotheekschuld is te laag om interessant te zijn voor herfinanciering
  • Zie bijlagen voor meer informatie: