Bieden jullie ook Videomateriaal voor consumenten aan

Regelmatig krijgen wij vragen over onze video’s. Veel adviseurs willen graag video’s hebben voor hun klanten. Bijvoorbeeld om uit te leggen hoe ze MijnKluis kunnen gebruiken, een download kunnen maken vanaf MijnPensioenoverzicht.nl enz. Het videomateriaal van Figlo richt zich op de Financieel adviseur. Iedere adviseur kan vervolgens zelf kiezen wat hij aan zijn klant wil vertellen en daar een eigen stijl aan meegeven. Die stijl (je-vorm of u-vorm, joviaal of juist formeel) is voor iedere adviseur weer anders. We willen wel graag met u delen hoe wij onze video’s maken, zodat u op dezelfde manier video’s kunt maken die het beste bij u en uw organisatie passen.

Wij maken gebruik van Camtasia Studio van Techsmith. De ervaringen daarmee zijn goed, het vereist weinig specialistische kennis. Via de Techsmith website is een gratis proefversie te downloaden en een uitgebreide videotutorial te volgen. We hebben voor dit programma gekozen omdat het powerpoint of het beeldscherm van de computer op kan nemen, voiceovers en montage enz. mogelijk maakt en de kosten te overzien zijn.

Voor het inspreken van een voice-over heb je een microfoon nodig. De meeste computers hebben een ingebouwde microfoon, maar de geluidskwaliteit is beter wanneer een losse microfoon wordt gebruikt, bijvoorbeeld een USB condensator microfoon.

Natuurlijk kunt u er daarnaast voor kiezen om een professioneel videobedrijf in te schakelen om voor u geschikte video’s te maken. Helaas beschikken wij bij Figlo niet over de personele capaciteit om in opdracht videomateriaal te maken. Wanneer u meer informatie wilt over hulp en begeleiding bij het maken van video’s voor uw website en geschikte animaties, dan hebben wij goede ervaringen met

ID-vision

RAAK

Eerstestap.nl