Hoe kan ik een jaarruimteberekening maken in Figlo Advisor?

Vraag: Ik wil voor mijn klant berekenen wat hij maximaal aan lijfrentpremie in afrek kan brengen. Hoe kan ik de jaarruimte en de reserveringsruimte in Figlo Advisor berekenen?

Antwoord: De jaarruimteberekening is een persoonsgebonden berekening. U treft deze dan ook op de persoonskaart. Open de gegevens van de klant en klik op ‘uitgebreid’.

Wanneer u vervolgens naar beneden scrollt treft u de items ‘Jaarruimte invoer’ (methode) en ‘Jaarruimte’ (bedrag). Wanneer u voor het veld 'Jaarruimte invoer’ als waarde kiest ‘Berekenen jaarruimte' verschijnt rechts van het veld een gele knop met drie punten (zie hieronder).

Door daar op te klikken opent u een nieuw venster dat u verder kunt uitklappen door op de driehoeken te klikken, tot u het onderstaande scherm ziet.

U kunt de open velden vullen met de gevraagde gegevens. Het jaarruimte bedrag wordt automatisch voor u berekend. U kunt onderin het scherm ook de inhaalruimte berekenen.