Bij het aanmaken van een PFA rapport (adviesrapport) kan ik het 'Jaar in PFA' invoeren. Wat wordt hiermee bedoeld?

In de wizard van het PFA kunt u aangegeven van welk jaar u de gegevens wilt opnemen in het rapport. Dus niet wanneer het event zich voltrekt. De startdatum (voltrekking) van het scenario stelt u in het scenario scherm zelf in.
Voor arbeidsongeschiktheid bijvoorbeeld, het eerste jaar dat de cliënt een uitkering ontvangt. Dus na de 2 jaar loondoorbetaling door de werkgever (genaamd Wulbz).

Het is in het algemeen aan te raden om niet het jaar waarin het event zich voltrekt te rapporteren. Dan voorkomt u een onzuiver beeld als gevolg van de afwikkeling dat jaar, uitkeringen van b.v. verzekeringen waarmee een hypotheek wordt ingelost.