Ik wil verschillende hypotheekoplossingen met elkaar gaan vergelijken op basis van de totale netto lasten gedurende de looptijd. Waar vind ik deze bedrag terug?

Vraag: Ik wil de gekozen/geadviseerde hypotheekoplossing vergelijken met twee alternatieve oplossingen. Daarbij wil ik het bedrag van de totale netto lasten over de gehele hypotheekperiode, als vergelijkingsmaatstaf gaan gebruiken. Waar kan ik deze bedragenl terugvinden?

Antwoord: U kunt de cumulatieve (netto) woonlasten terugvinden in het jaaroverzicht van de woonlasten, door op de telraam button te klikken onderaan het scherm. Daarmee start u het meerjaren overzicht. Onderaan dit meerjaren overzicht vindt u het gegeven cumulatieve totale netto lasten. Dit gegeven is met name interessant aan het einde van de hypotheekperiode. U kunt verschillende hypotheekoplossingen hierop vergelijken. In het Persoonlijk Financieel Adviesrapport (PFA) wordt het getal ook afgedrukt op de bijlage Woonlasten overzicht.

Antwoord: Hieronder een schermvoorbeeld van de woonlasten op het meerjarenoverzicht.