Ik heb een overlijdensrisicoverzekering ingevoerd, maar mijn hypotheek wordt niet ingelost?

Vraag: Ik heb in de huidige situatie een bestaande orv opgevoerd. Dekking van 125.000 gelijkblijvend, op beide levens. De orv dient om de hypotheek mee af te lossen in geval van overlijden. Maar in het scenario overlijden zie ik niks gebeuren. Hoe komt dat?

Antwoord: Het gegeven waarmee u een overlijdensrisicoverzekering, in geval van overlijden, automatisch kunt laten aflossen op één of meerdere hypotheekdelen is het Doel. Deze knop vindt u op de kaart voor de overlijdensrisicoverzekering. Klikken op de button start een selectiescherm. De hypotheekdelen en leningen waarop u wenst te gaan inlossen verplaatst u naar de rechterkolom. Wanneer u meer dan één hypotheek/lening selecteert als doel kunt u bovendien met de Omhoog en Omlaag buttons onderin, de volgorde van aflossen bepalen.

Hieronder een voorbeeld van het selectiescherm voor de doelbepaling van een overlijdensrisicoverzekering.