Hoe kan ik mijn klant snel inzicht geven voor een annuïteiten- of lineare hypotheek?

Vraag: Ik wil mijn klant een oriënterend hypotheekadvies geven. Daarvoor begin ik eenvoudig met een annuïtaire of lineare hypotheek uit te leggen en te berekenen. Hoe pak ik dat het beste en het snelste aan?

Antwoord: U kunt dit op twee manieren aanpakken, namelijk via de koppeling met MoneyView en het aanmaken van een beknopte analyse. Wel is het noodzakelijk dat u allereerst een dossier aanmaakt met personen, en het liefst ook het inkomen definieert in de categorie werk.
U kunt nu via de MoneyView button, onderin de traybar, kiezen voor de optie Annuïtaire en Lineaire hypotheken. Via een eenvoudig uitgangspunten scherm worde alle producten doorgerekend. U kunt de uitkomsten rapporten en deze als bijlage handmatig uploaden aan het dossier.

Hieronder een schermvoorbeeld voor MoneyView Aeqoute online.

De tweede mogelijkheid is om een woningwens te kiezen in de Want fase/tab, en deze summier in te voeren. In de Need fase/tab kunt hier een Financieringsconstructie aankoppelen, met een hypotheekconstrcutie bestaande uit slechts één hypotheekdeel (een annuïteit of een lineaire hypotheek). U maakt eenvoudig een kopie van deze eerste analyse, verwijdert het hypotheekdeel, en voegt er een nieuw hypotheekdeel aan toe met een andere hypotheekvorm. Het voordeel is dat u beide analyses al meteen met elkaar kunt vergelijken en dat dit meteen vastligt in uw dossier.