Ik kan mijn vrijgestelde box 3 polis niet koppelen aan de hypotheek. Hoe kan dat?

Vraag: De kapitaalverzekering heeft als verzekeringsclausule Box 3 vrijgesteld. Deze wil ik koppelen aan een hypotheekdeel. Bij het gegeven Doel kun je normaal het hypotheekdeel selecteren. Dit is hier niet mogelijk. Hoe kan dat?

Antwoord: Dat komt doordat er geen hypotheekdelen zijn ingevoerd waar een losse box 3 polis aan gekoppeld kan worden. In uw dossier heeft u alleen een beleggersrekening hypotheek opgevoerd. Overigens snap ik uw wens, want het geprognotiseerde eindkapitaal van de beleggersrekening is de helft van het hypotheekbedrag (impliciet een aflossingsvrij deel).

U kunt in de HAVE kiezen voor de Spaarverzekeringshypotheek