Waar kan ik het boetebedrag berekenen voor het vervroegd aflossen van mijn hypotheek?

Vraag: Ik wil mijn klant een indicatie geven van de kosten, het boetebedrag, bij vervroegde aflossing van twee hypotheekdelen. Waar kan ik dat doen? Ik heb de woningwens 'Herfinancier een huidige woning' al opgevoerd.

Antwoord: De berekening van het boetebedrag kunt u maken in de woningwens kaart, bij de stap/pagina 'Huis & hypotheek'. Hier klikt u op de button Wijzig, te vinden achter de vermelding van de woning. Nu verschijnt een dialoog/pop-up waar u per hypotheekdeel het boetebedrag voor vervroegd aflossen kunt berekenen. De invoergegevens voor de berekening verschijnen wanneer u op het driehoek/uitklap icoon klikt voor ieder van de hypotheekdelen. U kunt ook alle gegevens tegelijk naar voren brengen door onderaan het scherm de schuif naar rechts te bewegen. Overigens is deze boetebedrag berekenfunctie ook beschikbaar voor de beide woningwensen 'koop een nieuw huis', wanneer er sprake is van één of meerdere huidige woningen.

Hieronder een schermvoorbeeld voor de boetebedrag berekening.