Ik wil een losse overlijdensrisicoverzekering inzetten als oplossing voor mijn nieuw geadviseerde hypotheek. Waar en hoe?

Vraag: Mijn klant heeft een bestaande en losse overlijdensrisicoverzekering. Dit product wil ik graag inzetten als dekking bij overlijden voor de nieuwe geadviseerde hypotheek. Wat is de beste methode om dit voor elkaar te krijgen?

Antwoord: Gaat u hiervoor naar de Need tab/fase. U kiest de oplossing Financieringsconstructie, en koppelt deze aan de woningwens. Ook de financieringsconstructie kent meerdere invoerstappen. Het toevoegen van verzekeringsproducten, bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering of een woonlastenverzekering, aan de hypotheekconstructie, doet u op de stap 'Hypotheek'. Nadat u de bijkomende kosten en het hypotheekbedrag heeft ingevoerd, klikt u op de button Hypotheekconstructie. U voegt een verzekering toe van het soort Overlijdensrisicoverzekering.

En nu komt het. Het eerste gegeven, de Status, op het Overlijdensrisicoverzekering is voor u belangrijk. Verander de standaardwaarde voor het gegeven Status van de waarde 'Nieuw' in de waarde 'Lopend'. Direct onder dit gegeven verschijnt nu het gegeven Voortzetten. Selecteer hier het bestaande overlijdensrisicoproduct. De Advisor voert nu automatisch alle kenmerken, waaronder looptijd, premies, aanbieder en product, van het lopende verzekeringsproduct voor u in. Het enige dat u nog moet doen is het benoemen van het hypotheekdelen waarop de verzekeringsuitkering moet gaan inlossen. Dat doet u met behulp van het selectiescherm dat start na het klikken op de button Doel. U kunt zelf de volgorde van de aflossing op de verschillende hypotheekdelen bepalen Sla de gegevens op en bekijk het automatisch aflossen resultaat in het betreffende overlijdensscenario.

Hieronder een schermvoorbeeld.