Waar kan ik naast de lasten van de hypotheek, de maandelijkse servicekosten kwijt?

Vraag: In mijn casus heeft relatie naast de rente- en aflossingsverplichting voor de hypotheek ook maandelijkse servicekosten. Deze servicekosten kan ik bij de hypotheek nergens invoeren. Hierdoor is de vergelijking/opgave maandlasten niet zuiver. Dit zijn toch echt lasten die met de woning te maken hebben. Kan ik die ergens kwijt?

Antwoord: U kunt deze bijdrage voor de vereniging van eigenaren invullen bij de onroerende zaak. In het geval dat u een nieuw aan te kopen woning adviseert kunt u de VVE bijdrage kwijt op de pagina/stap Koop huis. Hieronder treft u twee Advisor schermvoorbeelden aan. Wanneer u de servicekosten op deze wijze invoert,  worden de kosten automatisch meegenomen bij het bepalen van de netto woonlasten per maand.