Hoe kan ik een winstuitdeling binnen de BV opvoeren?

Als u een Besloten Vennootschap (BV) heeft opgevoerd kunt u winstuitdelingen aan de Directeur Groot Aandeelhouder (DGA) opvoeren.

De winst van een Besloten Vennootschap (BV) wordt automatisch toegevoegd aan de winstsreserve. De zo opgebouwde winstreserve kan als dividend aan de Directeur Groot Aandeelhouder worden uitgekeerd. Bij de DGA wordt dit belast in Box 2 voor de Wet op de Inkomstenbelasting. U kunt een winstuitdeling opvoeren door in de BV op de pagina/stap Balans bij het gegeven Winstreserve op de button met de drie puntjes te klikken. U kunt nu één of meerdere winstuitdeling specificeren door een transactie toe te voegen. Als u dat heeft gedaan kunt u het bedrag en de soort (aan cliënt of aan partner) aangeven. In de uitkomsten wordt nu met de ingevoerde winstuitdeling rekening gehouden. Wel dient er in het betreffende jaar voldoende winstreserve te zijn om de uitdeling te kunnen doen. Let u op dat u alleen een uitdeling opvoert aan de eigenaren van de BV.

Hieronder een schermvoorbeeld van de winstuitdeling transactie in de Figlo Advisor: