Hoe voer ik het salaris van de DGA bij de BV in?

In de Besloten Vennootschap (BV) is er geen kostenpost voor salaris van de DGA, wel voor de volledige personeelskosten.

We adviseren om het salaris van de DGA apart bij werk een Directeur Groot Aandeelhouder kaart toe te voegen.                                                                                                              Op deze kaart kunt u een koppeling maken met de BV. Het ingevoerde inkomen wordt dan bij de BV als kosten verantwoord.

Hieronder een schermvoorbeeld uit de Figlo Advisor voor het invoeren van het DGA salaris.

Op de uitgebreide kant van de Directeur Groot Aandeelhouder kaart kunt u de gegevens voor de bijtelling van de auto van de zaak opvoeren. De kosten die u maakt voor de auto kunt u binnen de BV als kosten opvoeren. Hier is geen aparte post voor beschikbaar.