Hoe komt het dat bij een hypotheekofferteaanvraag voor een alleenstaande mijn adviseursgegevens onder partij 2 staan?

Vraag: Als ik de PDF van een hypotheekofferteaanvraag voor een alleenstaande bekijk, zie ik daar mijn adviseursgegevens onder Partij2 staan.  Klopt dat wel?

Antwoord: Ja, dat klopt. De PDF is een printvriendelijke weergave van het technische bronbestand (een zogenaamd
xml-bstand) dat via HDN verstuurd wordt. Dit xml-bestand is opgebouwd conform de HDN standaard. De tussenpersoon kan partij3 zijn,  de makelaar partij4 en de notaris partij5. Conform de HDN standaard zijn dit allemaal partijen, die eenmalig in het bericht terugkomen. In het xml-bestaand wordt vanuit Hypotheekgever1 bijvoorbeeld een link gelegd naar PartijNAW1, vanuit Hypotheekgever2 naar PartijNAW2, vanuit Verzekerde1 naar PartijNAW1 etc. In de PDF is het tonen van de links niet mogelijk en wordt de partij-data anders getoond.