Documenten versturen naar de geldverstrekker via de HDN Berichtenmanager/ Aanmaken DX DocumentBericht

U dient per documentverzoek te selecteren, 1 document uploaden en een DX DocumentBericht aanmaken.

Het is helaas  niet mogelijk om alle documenten in 1x keer te uploaden en verzenden. Onderstaande handeling dient per document uitgevoerd te worden.

Zie toegevoegde PDF Bijlage de volledige instructie incl. printscreens m.b.t. uploaden stukken tbv geldverstrekker (DA DocumentAanvraag  /DX DocumentBericht).

Procedure

1. Klik op HDN in de traybar Advisor, klik op berichten ophalen button

2. U heeft een DA (DocumentAanvraag) ontvangen. Deze is terug te vinden in de HDN berichtenmanager  (na eerdere verzending AX Offerteaanvraag )

3. Klik op Selecteer document (let op, het bestand dient niet groter te zijn dan 37 mb. Als deze groter is, dient u het bestand te verkleinen. U kunt het aantal MB’s  van uw .pdf bestand verkleinen via  http://smallpdf.com/compress-pdf (of zie bijlage voor meer informatie)
Vanaf september aanstaande kunnen er bestanden worden geüpload van 50 mb.
Voor een PDF-file blijft er een maximum gelden van 37 mb.

4. Als het document is geüpload klikt u op Aanmaken DX bericht

5. Vervolgens moet er een nieuwe regel geladen worden  waarin een DX DocumentBericht met de naam van het geüploade stuk te zien zijn. U klikt op de blauwe “Verzenden via HDN” button

6. En tot slot het DX DocumentBericht versturen via de flex. Er wordt een nieuwe pop up venster geopend, u moet worden doorgeleid naar een Flexveld waarin de button “verzenden”te zien is. Klik op verzenden en nu wordt het document verstuurd naar de geldverstrekker.

Aanvullende informatie:

• U kunt zien aan Datum verstuurd/ ontvangen of het document is ontvangen door de maatschappij
  • Als u alles heeft verzonden kunt u controleren of de stukken in goede orde zijn ontvangen of meer stukken benodigd zijn. Klik op de regel "DA DocumentAanvraag"
  • In het nieuwe DA DocumentAanvraag staat vermeld dat het eerder verzonden document (via DX DocumentBericht) akkoord is