Tegen welk percentage wordt het tekortbedrag contant gemaakt en heb ik hier invloed op?

Vraag: Met welk percentage wordt er gerekend als er één totaaltekort bedrag wordt berekend, wanneer er sprake is van tekorten over meerdere jaren? En heb ik hier als gebruiker nog invloed op?

Antwoord: Voor de tekortberekening wordt standaard uitgegaan van een percentage van 3%. Dit percentage is instelbaar door de beheerder van uw adviesorganisatie, met behulp van de Manager applicatie. In de Manager klikt u op 'modify' in de kolom voor de organisatie. Vervolgens gaat u onder de 'organization details' naar de tab 'customization'. Hiervan ziet u hieronder een schermvoorbeeld. Let op dat dit percentage ook wordt gebruikt bij de rekening die automatisch wordt aangemaakt om jaarlijkse tekorten op te lossen voor bijvoorbeeld een inkomenswens bij overlijden.