Kan ik instellen tot welke leeftijd het tekort wordt berekend?

Vraag: Bij een box 3 oplossing wordt het tekort opgelost tot leeftijd 81 (man). Ik neem aan dat dit met gemiddelde sterfte leeftijd te maken heeft? Mocht een iemand willen weten wat zijn netto tekort is als hij bijvoorbeeld 95 zou worden. Kan ik dit dan in Figlo Advisor instellen?

Antwoord: Het tekort wordt opgelost tot de einddatum van de Wens. Bij een levenslang tekort houden we nog geen rekening met de sterftekans, maar kijken we naar de ingevoerde levensverwachting leeftijd.  U kunt deze instellen op de uitgebreide kant van de persoonskaart. Zie het schermvoorbeeld hieronder