Hoe kan ik een erfrente invoeren?

Vraag: Ik wil een erfrente als dekking bij overlijden invoeren. Ik kan echter bij de verzekeringen geen kaartje voor een erfrente terugvinden. Hoe kan ik een erfrente opvoeren?

Antwoord: Voor de erfrente is geen apart kaartje beschikbaar. U dient hiervoor bij de verzekeringen een overlijdensrisicoverzekering te selecteren. U selecteert als dekking bij overlijden de erfrente. Vervolgens voert u als kapitaal bij overlijden de erfrente op. Als u kiest voor 2 verzekerden is het mogelijk om voor de 2e verzekerde een afwijkend erfrentebedrag  (per jaar) op te voeren.