Hoe maak ik gebruik van aannames?

Vraag: In mijn advies wil ik gebruik maken van aannames. Ik wil het advies doorrekenen op basis van gewijzigde uitgangspunten.

Antwoord: Hebt u in de huidige situatie een gegeven ingevoerd, dan kunt u via de knop aannames dit gegeven wijzigen voor een bepaalde analyse. U kunt ook gegevens verwijderen of toevoegen.
Zo kunt u bijvoorbeeld een te verwachten erfenis toevoegen aan de inkomsten in een analyse zodat u die niet in de huidige situatie als vaststaand gegeven in hoeft te voeren. Of u kunt bijvoorbeeld de aanname doen dat uw klant binnen een risicoscenario een uitgave zal laten vervallen.

U vindt de nieuwe knop ‘Aannames’ in de Want fase of in Analyse in de grijze menubalk. Deze wijzigingen gelden vanaf de Want/ Analyse fase.