Kan ik een belegging in amerikaanse dollars invoeren?

Vraag: Ik heb een klant die een beleggingfonds heeft in Amerikaanse dollars. Naast het beleggingsrisico zit hier ook een valutarisico aan. In het kaartje voor een beleggingsfonds kan ik de waarde opvoeren, maar die is in euro. Hoe kan ik dit opvoeren in Figlo Advisor, zonder dat ik iedere keer het bedrag hoef om te rekenen?

Antwoord: De valuta die in het Figlo Advisor wordt gehanteerd is de euro. Op het kaartje voor een beleggingsfonds kunt u de waarde invullen. Door op het valuta teken te klikken verschijnt er een scherm om de munteenheid te selecteren. U kunt nu kiezen voor 'US Dollar ($)'. In de applicatie wordt het ingevoerde bedrag in amerikaanse dollars in het budget overzicht automatisch omgerekend naar euro, tegen de meest recente wisselkoers. Met de converteer optie kunt u een bedrag in euro omrekenen naar amerikaanse dollars. Valuta met een sterretje erachter worden niet omgerekend.