Hoe kan ik een restant persoonsgebonden aftrek benutten?

Vraag: Door omstandigheden heeft mijn klant een deel van zijn persoonsgebonden aftrek vorig jaar niet kunnen benutten. Conform de geldende regelgeving wil ik deze in het huidige jaar nog benutten. Hoe kan ik dat voor elkaar krijgen?

Antwoord: Op de uitgebreide kant van een persoonskaart (cliënt of partner) kunt u onder fiscale aspecten het restant persoonsgebonden aftrek kwijt. Zodra u daar een bedrag invult zal hiermee bij de bepaling van de Inkomstenbelasting rekening worden gehouden. Daarbij zal het eerst worden verrekend met het inkomen in box 1, vervolgens met het inkomen in box 3 en tot slot met het inkomen in box 2.

Hieronder een schermvoorbeeld uit de Figlo Advisor in het kader van het restantbedrag persoonsgebonden aftrek.