Welke gegevens kan een klant aanpassen in MijnKluis, die doorwerken in de Advisor?

Vraag: Ik heb mijn klant een inlog (gebruikersaccount) gegeven voor MijnKluis. Ik heb in de Figlo aankondiging gelezen dat één van de mogelijkheden in MijnKluis is dat de klant zijn levensonderhoud uitgaven kan aanpassen/herberekenen. Hoe werkt deze aanpassing door in de Avisor applicatie, en zijn er nog meer aanpassingsmogelijkheden voor de klant?

Antwoord: Uitgangspunt voor MijnKluis is dat de klant/consument gegevens kan bekijken en niet kan bewerken. De getoonde resultaten komen overeen met die in de Advisor applicatie.

Op drie onderdelen kan de consument in MijnKluis wel gegevens bewerken, te weten:
- De kosten van levensonderhoud, met behulp van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD)
- Het bepalen van het beleggingsrisico profiel
- Het toevoegen (uploaden) van documenten

Voor elk van deze drie onderdelen geldt dat een wijziging door de consument ook, per direct, wordt doorgevoerd in de Advisor applicatie.

Tot slot goed te vermelden dat wanneer een gebruikersaccount alleen read-only rechten heeft gekregen, de gebruiker wel levensonderhoud (NIBUD) kan wijzigen en documenten kan uploaden, maar het beleggersrisico profiel niet kan wijzigen.