FAQ Uitfasering Microsoft Silverlight

Wat als andere browsers ook stoppen?

Zowel in Nederland als in de Verenigde Staten wordt hard gewerkt aan de techniek van het Figlo Platform. Daarbij wordt rekening gehouden met alle technische factoren zoals; nieuwe besturingssystemen, browsers en vormen van gebruik (zoals mobiele devices). Het platform wordt constant vernieuwd om goed te blijven werken op basis van actuele techniek. U hoeft zich geen zorgen te maken over verdere ontwikkelingen.

Welke browser kan ik het beste gebruiken?

Wij adviseren de meest recente versie van Internet Explorer. Omdat de Silverlight technologie van Microsoft is, is Internet Explorer het beste afgestemd op gebruik van Figlo Advisor. Daarnaast werkt Figlo Advisor ook in Firefox en Safari (voor Macs).
Firefox heeft sinds versie 5.2 de ondersteuning voor Silverlight opgeheven. Wel is er een extended versie gelanceerd. Het uitgebreide artikel en de installatie beschrijving vind u hier.

Gaat Silverlight er helemaal uit?

Microsoft ondersteunt Silverlight ten minste tot oktober 2021. Dat betekent dat Internet Explorer met Silverlight samenwerkt tot die datum. Vanzelfsprekend zorgen wij ook na 2021 voor een prettige gebruikerservaring op basis van dan actuele techniek.

Figlo biedt haar gebruikers graag de beste technologie. We maken daarbij gebruik van de meest veilige en betrouwbare systemen, inhoud en technologie. Voor een optimale gebruikerservaring voor Figlo Advisor werkten wij daarom met Microsoft Silverlight.

Google heeft aangekondigd vanaf begin april 2015 de Silverlight plugin niet langer te ondersteunen voor haar browser Google Chrome. Voor mogelijke problemen bij het gebruik van Google Chrome wordt er dan geen oplossing meer aangeboden door Google. Om vanuit Chrome te kunnen blijven werken met de Figlo Advisor is er een Plugin beschikbaar. Bijgaand document beschrijft hoe u deze Plugin kunt installeren.

Voor Mozilla Firefox geldt hetzelfde als voor Chrome, maar ook hiervoor is een Plugin beschikbaar. De installatie van deze Plugin wordt ook beschreven in bijgaand document.

Wij raden u ten zeerste aan om Internet Explorer 11 te gebruiken als u werkt met Figlo Advisor. Microsoft heeft aangegeven de ondersteuning in Internet Explorer  tot oktober 2021. Deze wijziging heeft geen invloed op andere onderdelen van het Figlo Platform als MijnKluis, het Verkort PFO en de Figlo Oriëntatie. Alle nieuwe onderdelen vanhet Figlo Platform worden ontwikkeld zonder Microsoft Silverlight. Vanzelfsprekend houdt Figlo de ontwikkelingen proactief in de gaten.

Download Internet Explorer 11