Lening voor verkrijgen aanmerkelijk belang

U kunt bij een lening aangeven dat deze is aangegaan voor het verkrijgen van een aanmerkelijk belang. In het fiscaal overzicht zijn de kosten van de lening, zijnde de te betalen rente over de lening, terug te vinden. Deze kosten worden in mindering gebracht op het inkomen uit aanmerkelijk belang.

U voegt een dergelijke lening toe door bij het toevoegen van een lening te kiezen voor het doel “aanmerkelijk belang”.

Let op: Het veld gekoppelde BV selecteert u alleen indien de lening vanuit een bepaalde BV wordt verstrekt. Wanneer bij een bank of andere geldverstrekker een lening wordt afgenomen om een aanmerkelijk belang in een BV te krijgen laat u dit veld leeg.