Toekomst: Ockto

Als gebruiker van Figlo willen we u graag informeren over de ontwikkeling van een koppeling met Ockto.

Wat is Ockto:
Met Ockto verzamel je eenvoudig financiële gegevens op een veilige manier bij sites van de overheid waar deze gegevens al bekend zijn. Met Ockto bewandelt de klant dit proces. Bij ieder systeem wordt er ingelogd met de inloggegevens van de klant voor overheidsinstellingen, de DigID. Als er sprake is van een partner, dient deze in te loggen met zijn/haar eigen gegevens.

Waar worden de gegevens allemaal vandaan gehaald:
Ockto begeleidt de klant langs drie sites waar financiële gegevens over het huishouden beschikbaar zijn.

Deze informatie wordt door ons gecombineerd tot een financieel profiel van het huishouden.

1. Belastingdienst
 De Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA) wordt opgehaald bij de belastingdienst. Hierin staan gegevens over het huishouden, inkomen, bezittingen en schulden. Dit is precies dezelfde informatie die ook al vooraf is ingevuld bij het doen van de jaarlijkse belastingaangifte.

2. UWV
Bij het Uitvoeringsinstituut WerknemersVerzekeringen (UWV) wordt het actuele salaris opgehaald. De werkgever moet iedere maand van elke werknemer opgeven wat hij/zij heeft verdiend.

3. Mijnpensioenoverzicht.nl
Er wordt een overzicht opgehaald van alle lopende pensioenaanspraken bij Mijnpensioenoverzicht.nl. Alle pensioenuitvoerders zijn verplicht deze gegevens beschikbaar te stellen.

Hieronder wat voordelen op een rij:
1. Het bespaart tijd; de klant hoeft niet zijn hele administratie uit te pluizen en daarnaast hoeft u de informatie die u heeft ontvangen niet handmatig in te typen.

2. Er worden minder fouten gemaakt omdat informatie automatisch wordt ingeladen.

3. U hoeft de informatie alleen nog te controleren en daar waar nodig aan te vullen.

Bent u benieuwd geworden naar Ockto en onze koppeling?

Graag geven we een korte impressie van deze ontwikkeling. Er is een informatiefimpje ontwikkeld dat u kunt bekijken wanneer u hier klikt. Het fimpje wordt automatisch gestart wanneer u daarvoor toestemming heeft gegeven.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Ockto.

*Zie de Bijlage voor waar in Figlo Advisor, de OCKTO knop verschijnt.