Waarom moet je in de hypothekenkaart de status Nieuw of Meenemen/omzetten/verhogen ingeven?

Bij het invoeren van een nieuw dossier, bestaande situatie (have) moet de status op de hypothekenkaart aangegeven worden: Nieuw of Meenemen/omzetten/verhogen.

Deze functionaliteit is gebouwd zodat er bij afronden advies (DO) de hypotheekconstructie omgezet kan worden van de Need naar de Have.

Voorheen was afronden hypotheekadvies niet mogelijk omdat de hypotheekkaarten niet identiek zijn in de Have en Need.

Nu is er in de Have de Status en Condities Meenemen velden toegevoegd zodat bij het afronden advies alle informatie op de juiste en dezelfde plekken terecht komt.
Overigens heeft de keuze in de status van de hypotheekkaart geen consequenties voor de rest van de planning.