Rentewijziging scenario

Voor een volledig advies, voor nu en later, is het handig als u een wijziging kunt laten zien in de situatie.

In het adviesgesprek komt uiteraard de rentevast periode ter sprake. Echter loopt die rentevast periode vaak af voordat de hypotheek is verstreken.
U wilt de klant laten zien wat er dan kan gebeuren. Hiervoor hebben wij het rentewijziging scenario geïntroduceerd.

Om dit te activeren dient u de volgende stappen te volgen:

1. gaat u naar de scenario's en klikt u op scenario overzicht
2. kiest u bovenin voor scenario toevoegen
3. kiest u voor soort scenario en klikt u vervolgens op Hypotheek rentewijziging
4. Vul u het percentage in wat gewijzigd wordt. Dit kan ook een lagere rente zijn, vult u dan voor het rentepercentage dat de rente stijgt een - in.

Voorbeeld:
de huidige rente is 1,5 en loopt over 10 jaar af. Mijn klant wil ik laten zien dat hij over 10 jaar met 2,9% aan rente zit. Dit is dus een stijging van 0,9%. In dit geval vul ik dan bij wijzigingspercentage van de hypotheek 0,9 in.
Dit zal dan worden doorgevoerd voor alle hypotheekdelen.