Foutmeldingen Figlo Advisor

In de Figlo Advisor kunt u soms een foutmelding tegenkomen. Dit is vaak het gevolg van een veld waarmee de rekenmotor niet kan rekeken. In veel gevallen zal het automatisch rekenen (links onderin) uitgezet worden. Onderstaand een aantal bekende fouten die eenvoudig te herstellen zijn:

1. Oude scenario's. Het kan zijn dat het een ouder dossier betreft waarin oude risicoscenario's aanwezig zijn. Met name het overlijdensscenario kan dan een conflict veroorzaken. De client of partner is volgens het scenario al overleden en de kaarten kunnen niet meer worden doorgerekend. Advies is om bij oudere dossiers de risicoscenario's weg te gooien en nieuwe aan te maken.
  2. Aanname/maatregel. Het kan zijn dat u aannames en maatregelen heeft waar u de datum heeft bepaald door de leeftijd van de klant in te voeren. Dit ziet u doordat de leeftijd vetgedrukt is. Advies is om de datum het vetgedrukte veld te laten zijn (dus de datum nog even met de hand te overschrijven).
  3. Data die niet juist zijn ingevuld op kaarten. Kan overal voor komen. Wij helpen u graag met het uitzoeken om welke kaart het gaat maar hebben hier wel een exportbestand voor nodig. Uit dit exportbestand verwijderen wij steeds een kaart, waarna wij de knop berekenen aanzetten. Zodra de foutieve kaart is verwijderd zal de foutmelding niet meer verschijnen. Uiteraard kunt u uw exportbestand ook zelf weer importeren (u heeft dan een 2e anonieme versie van het dossier) en deze handelingen zelf uitvoeren.

Bovenstaande lijst zal met enige regelmaat worden bijgewerkt, maar tevens zullen we voor bovenstaande, indien mogelijk, ook in de software andere oplossingen ontwikkelen.