Rapportage bij bestaand BV dossier doet het niet

Er zijn meldingen bekend dat de rapportage een foutmelding geeft bij een bestaand dossier waarin een BV is opgevoerd.

De oorzaak hiervan ligt in de meeste gevallen in de datum van de risicoscenario's. Als deze datum eerder ligt dan de balansdatum zal de rapportage (PFA, pagina's en rapportage onderdelen) een foutmelding geven. Bij het rapporteren worden ook de risicoscenario's meegenomen.

Voor bestaande dossiers geldt vaak dat de risicoscenario's zijn aangemaakt op 1-1-2017 en dat betekent voor het overlijdensscenario dat de client (of partner) niet meer in leven is.

Oplossing is om de datum op 1 januari van het komende jaar te zetten. Hierna kan de rapportage eenvoudig worden uitgevoerd.