Opnieuw verzenden HDN bericht

Betreft het een andere Analyse of aanbieder? Of als u een nieuw (aanvraag)volgnummer wilt dan kunt u het beste een nieuwe Analyse aanmaken of kopiëren. De wijzigingen doorvoeren en dan via de knop 'verzenden via HDN'

Verzenden via de knop 'Verzenden via HDN':
Indien U een reeds verstuurde offerteaanvraag wil wijzigen, dient U de gewenste aanpassing in de Figlo Advisor te doen.  Nadat U dit aangepast hebt gaat U via de Do-knop ‘HDN Berichtenmanager’ wederom naar de Berichtenmanager. Het systeem constateert dat het een gewijzigde aanvraag betreft, gebruikt hetzelfde (aanvraag)volgnummer maar hoogt de aanvraagversie op. De aanbieder/geldverstrekker weet dan bij de ontvangst van de aanvraag dat het een wijziging betreft. U hoeft dan de FLEX met al de reeds beantwoorde vragen niet meer te doorlopen

Let op: dit is alleen mogelijk als er sprake is van dezelfde analyse én dezelfde aanbieder/geldverstrekker. Is dit niet het geval (of was de eerdere aanvraag langer dan een jaar geleden) dan wordt een nieuw (aanvraag)volgnummer afgeleid en wordt het aanvraagversie 1.

Via de knop ‘Opnieuw’  zorgt ervoor dat er een nieuw (aanvraag)volgnummer wordt afgeleid. Deze knop is dus juist om te voorkomen dat de aanvraag als gewijzigde aanvraag wordt behandeld.

Via de knop ‘Kopiëren’ is van oudsher aanwezig en is bedoeld om een aanvraag te kopiëren. Het betreft hier dan een identieke kopie. Dit kan handig zijn als er iets mis is gegaan met de verzending van de originele aanvraag.