Boeterente invoeren binnen Figlo

Wie nadenkt over het oversluiten van een hypotheek - of het openbreken van een rentevastperiode - kan te maken krijgen met een oversluitboete. Deze oversluitboete wordt ook wel boeterente genoemd binnen Figlo "vergoeding voor het renteverlies van de bank" genoemd.

Op het moment dat u een hypotheek afsluit of een nieuwe rente afspreekt gaat u in feite een rentecontract met de bank aan. U belooft voor een bepaalde periode (de rentevastperiode) het afgesproken rentepercentage over uw hypotheek te betalen. Als u deze afspraak niet nakomt en de bank heeft er nadeel van, dan moet u een vergoeding betalen voor dat nadeel. Die vergoeding noemen we de boeterente.

Hoe vult u deze boeterente in binnen Figlo.

Als u de onderstaande stappen volgt komt u uit bij de juiste velden om de boeterente in te vullen:

U kunt een correctie invoeren in de WANT, zodra u kiest voor een nieuwe wens hypotheek gerelateerd.

Zodra u op de button wijzigen klikt krijgt u het onderstaande scherm te zien:

Wanneer u het detailschuifje, aangegeven met een pijl volledig openschuift kunt u alle details zien en invullen.

Wanneer u klaar bent klikt u op opslaan.

Hierna zal de boeterente worden meegenomen in de nieuwe berekeningen die u maakt in het dossier.