Beeldweergave kiezen

U kunt uw klantdossier in Figlo Advisor in verschillende weergaven bekijken.

U logt in en opent een klant in Figlo Advisor. Het dossier wordt allereerst geopend in de zogeheten ‘dashboard’ weergave op het tabblad Have, of Huidige situatie.

Linksbovenin ziet u een knop Dashboard . Daarnaast ziet u een pijltje. Hiermee opent u de verschillende weergavenopties.

Lijstweergave

We bekijken allereerst de lijstweergave. Klik op Lijst. In de lijstweergave staat alle ingevoerde items onder elkaar, gesorteerd per categorie, dus persoon, werk, pensioen, overig inkomen enzovoort.

Van hieruit is het vullen van de data eenvoudig te doen door op het plus- icoon achter het betreffende onderdeel te klikken.

Kies de gewenste categorie (indien van toepassing) van het in te voeren item uit het pull-down. Selecteer dan de omschrijving van het item zelf die van toepassing is op deze relatie en vul de verdere gegevens in.

Wijzigen van weergave

De keuze voor een andere weergave kan eenvoudig worden gedaan door wederom op het pijltje te klikken naast Have of Huidige situatie.

Kaartweergave

We kiezen nu de weergave Kaarten. In de kaartweergave ziet u weer per categorie de items die zijn ingevoerd. Ieder los item, dus iedere persoon, iedere bankrekening, ieder hypotheekleningdeel enzovoort wordt in de vorm van een klein kaartje weergegeven, dat een beetje doet denken aan een visitekaartje of een creditcard.

Kies de gewenste categorie (indien van toepassing) van het in te voeren item uit het pull-down. Selecteer dan de omschrijving van het item zelf die van toepassing is op deze relatie en vul de verdere gegevens in.

Wijzigen van weergave

De keuze voor een andere weergave kan eenvoudig worden gedaan door wederom op het pijltje te klikken naast Have of Huidige situatie.

Kaartweergave

We kiezen nu de weergave Kaarten. In de kaartweergave ziet u weer per categorie de items die zijn ingevoerd. Ieder los item, dus iedere persoon, iedere bankrekening, ieder hypotheekleningdeel enzovoort wordt in de vorm van een klein kaartje weergegeven, dat een beetje doet denken aan een visitekaartje of een creditcard.

U voegt een nieuw item toe door op de plus van het betreffende onderdeel te klikken, rechts in beeld. Kies wederom voor zover van toepassing een categorie en kies dan voor de specifieke aard van het item dat u toe wilt voegen. De invoermogelijkheden zijn dezelfde als in de lijstweergave.

Dashboard weergave

Op dezelfde manier als de vorige weergaven selecteert u ten slotte de weergave Dashboard. U bent nu weer terug in de weergave die bij het openen van de klant getoond werd.

De dashboard weergave toont de rubrieken of categorieën die u kunt kiezen met de totale waarde van een categorie. Bij inkomen is dat het totale inkomen, bij personen het aantal personen in het huishouden. Met de plus voegt u een item toe. U krijgt dan weer het submenu te zien en ten slotte de keuze voor aard van het toe te voegen item.

U kunt daarnaast ook op de omschrijving van de invoercategorie klikken. Een scherm voor die categorie wordt dan geopend.

Alle ingevoerde items worden nu weer als kaartje getoond, iets uitgebreider dan net in de kaartweergave. Naast een samenvatting van de informatie ziet u nu ook een grafiekje met de financiële gevolgen van het ingevoerde item. Zo ziet u in het voorbeeld hierboven het inkomen door de jaren heen.

Om een inkomen toe te voegen kiest u bovenin uw scherm voor nieuwe kaart toevoegen. Ook dan krijgt u het submenu te zien

Bovenin de menubalk ziet u een knop werk. Daaraan kunt u zien in welke categorie u op dat moment bent. Door op die knop te klikken kunt u rechtstreeks naar een andere categorie toe .

Met de knop dashboard keert u terug naar de hoofdpagina.