Presentatie Starterslening 2017 & StartersRenteRegeling

In de toegevoegde instructie vindt u meer infomatie hoe u een Starterslening kunt opvoeren in Figlo Advisor.

Kleine toelichting op de instructie:

• Hypotheek start 1-3-2017 en loopt dus in 2017 niet 12, maar 10 maanden.
  • In de excel sheet staat daarom bij 2017 dat ik 10/10 (10 van de 10 maanden) van de totale kosten in dat jaar moet pakken. In 2020 loopt de hypotheek wel alle maanden, dus 12 maanden. De korting is alleen nog de eerste 2 maanden van toepassing, dus daarom staat bij 2020 dat ik 2/12 (2 van de 12 maanden) van de totale kosten moet pakken.

In sheet 13 zijn de transacties (opnames) opgevoerd. Dit is niet per 1/1 van het jaar, maar in ‘het midden’ van de looptijd van de hypotheek in dat jaar. Dat hoeft niet, u kunt het ook per 1/1 van dat jaar doen, want er is toch geen renteverplichting, als het maar niet voor de startdatum van de Combinatielening.

HDN

Als een SVn opgevoerd wordt zoals de sheet aangeeft, kan de hypotheekconstructie niet via HDN aangevraagd worden.  De sheet is bedoeld om de planning compleet in te kunnen voeren.

HDN instructie:
Wat we adviseren in het geval van een HDN SVn aanvraag:
* Maak een Analyse waarin de volledige planning in verwerkt is (dit ivm de rapportage etc)
* Kopieer deze Analyse en verwijder in de hypotheekconstructie de SVn
* Ga naar de HDN berichtenmanager, flex en klik op object aan de linkzijde
* Hier kan aangegeven worden dat een subsidie regeling aangevraagd moet worden

* Klik op het pulldown menu bij subsidie regeling en kies voor "Starterslening" en voer de overige uitgangspunten van de SVn in en sla vervolgens deze pagina op

* Verwerk vervolgens de overige foutmeldingen in de flex

Zie onderstaande printscreen: